Çok fazla zamanınızı almak istemiyorum. Ama neden yazmadım, neden yoktum ve bundan sonra ne yapacağım. Kısaca detaya girmeden bashsetmek isterim.
Bezen içinden hiçbir şey yapmak gelmez ya… Gelmediği gibi birçok şeyleri aynı anda yoğun olarak yaşamaya başlarsın ya… İşte ben de bu son 2-3 yıl bu şekilde yaşadım. Nankörlükler
, sevdiklerimi kaybetmek beni etkileyen en başta durumlar oldu. Ayrıca alanımızda yaşanan gereksiz kısır tartışmaları da gördükçe bir parçası olmak istemedim. Sanırım biraz da yaşımızın gereği yaşadığım varoluşsal sıkıntıları çözümleyebilmek için biraz uzaklaşmak iyi gelecekti. Ve öyle de oldu.2001 den bu yana bu alana AktuelPDR ile elimden gelen katkıyı PDR alanı için yapmaya çalıştım. Sosyal medyanın olmadığı ve alanla ilgili internet sitelerinin yetersiz olduğu bir dönemde
- PDR alanı için ücretsiz , karşılıksız içerikler hazırladım,
- Doküman paylaşımları sağladım, milyonlarca paylaşım gerçekleşti,
- Türkiye’nin en katılımcı forumunu kurmayı başardık ve meslektaşlarımızın birbirleriyle iletişimini ve mesleki dayanışmasını sağladık
- Zaman zaman PDR alanında yaşanan krizlerde meslektaşlarımızla birlikte problemlerin çözümünde mücadele ettik,
- Meslektaşlarımın yaşadığı mesleki tükenmişlik ve bunalmıştık zamanlarında onlara destek olduk
- Öğrencilere -sadece okul ortamında değil – rehberlik hizmetlerini sanal ortamda devam ettirdik.
- Mesleğimize zarar verecek her türlü durumlara karşı mücadele verdik.
- Meslektaşlarımız Psikolojik Danışman kavramını kullanamadığı dönemlerde bunun yerleşmesi için gerekli tohumları attık.
- Önceleri rehberlik saatleri blok şeklinde tek bir saat ile sınırlı iken bunu diğer ders saatleri gibi farklı saatlere dağılmasını sağlamak için motive ettik.
Elbette tüm bunları sizlerin de katkı ve desteği ile yaptık. Bu nedenle 2001 den bu yana birikmişlerin hatırına Özkan EMİROĞLU olarak AktuelPDR yi kapatamadım ve bırakamadım. Sanırım bırakamayacağımda.
Öyleyse bundan sonra ne yapacağım? Çok aktif olmasam da yazılarımı, çalışmalarımı en azından burada paylaşmaya devam edeceğim. PDR bir yaşam biçimi olarak gördüğüm için bundan sonra aktuelPDR de kişisel paylaşımlarımı ve muhabbetlerimi de görebileceksiniz. Hatta gezilerimi, hatta sağlık için yaptığım kısa paylaşımlarımı dahi AktuelPDR de görebilirsiniz.
Takipte kalmaya devam edin.
NOT: Önceki yazılarımı arşivden aralıklı olarak buraya aktaracağım.
Forumu tekrar açmaya çok niyetlendim. Ama yaşadıklarım ve motivasyonum artık izin vermiyor.
Yazacak çok şey var, ama gerek yok.
Özkan Hocam sürekli bakıyorum belki açmışsınızdır diye. Çok ihtiyaç hissediyorum. Göreve başladığımdan beri aktif olarak kullanıyorum. Birçok şeyi buradan öğrendim. Umarım bir an önce açılır site.
İsterim. Ama yaşadıklarım ve motivasyonum artık izin vermiyor.
Özkan hocam keşke bu forum tekrar açılsa. PDR camiasının bu kadar etkileşimde bulunduğu, bu kadar çok arşivin bulunduğu yer hatırlamıyorum. Hem bizler için hem yeni göreve başlayan arkadaşlar için bir rehber görevi görüyordu.
İsterim. Ama yaşadıklarım ve motivasyonum artık izin vermiyor.
Özkan hocam şu dönemde arkadaşlardan haber alabilmek adına önceki foruma yeniden giriş sağlamamız mümkün mü? buradaki forum da kapanmış mecburen bu konuya yazıyorum ama deprem bölgesinde olan arkadaşlar vardı..
İsterim. Ama yaşadıklarım ve motivasyonum artık izin vermiyor.
Özkan hocam, sevdiklerinizi kaybetmenize ve karşılaştığınız nankörlüklere üzüldüm. Zor bir süreç… Teşekkür etmek istedim, özellikler mesleğin ilk yıllarında çok iyi geldi bana Forum paylaşımları, çok rehber öğretmen ve çok çok çok öğrencilerini eklersek zincirleme bir iyilik halkası kurmuşsunuz diyebiliriz. İyi ki vardı burası, iyi olmanız dileğiyle…
Değerli hocam alanımızda güzel ve yaratıcı işler yapma konusunda çoğumuz istekliyiz ancak çok azımız sizin kadar cesaretli olabiliyoruz.
Bu site ve forum, alanımız için (çok bilinmese de) son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çok önemli bir iş yapıyorsunuz, insan bazen bunu duymak da ister. Bize lazımsınız hocam 🙂
Psikoloji mezunu olup Rehber Öğretmenlik yapan biri olarak zaman zaman PDR ci arkadaşların bizimle çatıştığı durumlar olmasına karşın yıllardır planlama ve her türlü doküman ihtiyacında ilk aklımıza gelen site Aktüel PDR sitesi olmuştur. Burada çalışmalarını bizimle paylaşan Özkan Bey’e teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca baş sağlığı diler her türlü paylaşımlarınızın devamını beklediğimizi belirtmek isterim.
hocam bende sitenizden yıllardır faydalanıyorum. Okulda daha önce karşılaşmadığım olaylar olduğu durumlarda forumdan faydalanıyordum. Kapanması beni oldukça üzdü. Okul Psikolojik Danışmanların bu kadar çok fikir alışverişi yaptığı başka bir site var mı bilmiyorum.
yazınızı henüz okudum yıllardır faydalandığım bir site mesleğimiz gerçekten yorucu yıpratıcı olabiliyor, emeğinize sağlık devam edin lütfen faydalanalım kolaylıklar diliyorum.
İnanın kapatmak ve kapatma düşşüncesi çok üzdü. Düşüneceğim
Özkan hocam bekliyoruz site açılsın diye biz de çok faydalandık o yüzden de bırakamadık en kısa zamanda yeniden aktif olmasını umuyorum. özellikle takıldığımız zorlandığımız zamanlar forum hayat kurtarıcı oluyordu. inş devam eder daha çok kişi faydalanır bu platformdan. yanındayız, destekçiniz, elimizden ne gelirse.. 🙂
çok severek ve fayda görerek kullandığım bir siteydi burası, umarım sizi üzen ve umudunuzu azaltan sorunlarla bir an önce başa çıkarsınız. eski forum konuları silindi galiba ?
Silinmedi hocam. Şu ana kadar yapamadığım şeylerden biri bu
Bırakmayın Özkan Bey, hepimizin yaşamında zaman zaman sıkıntılı anlar ve çekilip kendimizi dinlemek istediğimiz zamanlar olabiliyor. Sıkı takipçinizdim.Yine öyle olacağım. şimdiye kadar çok güzel paylaşımlar yapmamıza vesile oldunuz. Umarım herşey gönlünüzce olur.